11/25/2011

Gorączka przygotowań


kobieta w sukni ślubnej przegląda się w lustrze

Organizacja ślubu stanowi ogromną dawkę adrenaliny aż do ostatniego momentu. Jeszcze w dniu ceremonii jest zazwyczaj mnóstwo rzeczy do zrobienia. Krzątanina panuje więc w mieszkaniach przyszłych nowożeńców, ale także w lokalu, gdzie odbywać się będzie bankiet ślubny.

Niektórych rzeczy nie ma sensu robić wcześniej niż w dniu ślubu. Czy ktoś sobie wyobraża na przykład, że panna młoda pójdzie do fryzjera dzień wcześniej, by ten przygotował jej bajeczną fryzurę? Przecież gdyby tak zrobić, to biedna kobieta musiałaby chyba przez całą noc nie spać (choć nerwy i tak pewnie nieprędko pozwalają jej zasnąć) i siedzieć w fotelu, by broń Boże nie zmierzwić sobie włosów czy coś. Jednak również w samym lokalu niektóre czynności muszą być załatwiane w ostatniej chwili, co wiąże się z pewnymi nerwami. Praktycznie wszystkie firmy zajmujące się obsługą bankietów ślubnych, w tym wesele Trójmiasto dbają o to, by temperatura potraw była optymalna w momencie podania ich gościom. To wymaga nie lada umiejętności – nikt przecież nie potrafi dokładnie określić o której godzinie goście zaczną się zjeżdżać do lokalu. Jednak profesjonalne firmy maja swoje sposoby na to, by nie miało to żadnego wpływu na jakość serwowanych przez nich potraw.

Autor:   
Źródło: fadex.pl 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz